Formulierenserver Seneca

Seneca vroeg Woohoo Design de website te ontwerpen voor de nieuwe softwaredienst die ze begin 2015 gingen lanceren. De formulierenserver is een van de vele online diensten die Seneca aan bedrijven en organisaties aanbiedt. De achterliggende techniek van de formulierenserver is gebaseerd op het X-Forms protocol waarmee, binnen een online omgeving, formulieren gemaakt en aangeboden worden die volledig voldoen aan de WCAG standaarden.

Formulierenserver Seneca

De site is helemaal in de vernieuwende huisstijl van Seneca uitgevoerd en heeft de 'look & feel' van een typische one-pager website. Elk onderwerp binnen de website heeft zijn eigen icoon zodat meteen duidelijk is wat voor soort informatie op een pagina aanwezig is.

Van het ontwerp is, op basis van het Bootstrap framework, een website gebouwd binnen het eigen CMS Smartsite waarmee meteen het responsive deel goed ingericht is.
De uitstraling van de website moest vooral zijn gericht op hoe eenvoudig het is om de nieuwe formulierenserver in te zetten voor allerlei formulieren die een bedrijf of organisatie online wil gebruiken. Niet alleen een enkel formulier, maar ook een complete formulieren workflow kunnen met deze dienst gebouwd worden.

Met name gemeentes (een erg belangrijke doelgroep voor Seneca) kunnen met de formulierenserver heel eenvoudig een compleet, en vaak ook erg complex, e-loket inrichten dat op een 'traditionele' manier niet of nauwelijks realiseerbaar is.

Portfolio - Seneca FormulierenserverPortfolio - Seneca FormulierenserverPortfolio - Seneca Formulierenserver