Boek illustraties

In september 2015 kreeg ik de vraag van Springfish of ik illustraties wilde maken voor een boek voor Financiële professionals. Gelukkig beseften de auteurs van het boek dat je het verhaal het best kunt verbeelden aan de hand van een metafoor. En die metafoor is gevonden in een trike.

Boek illustraties

Een trike als metafoor voor illustraties in een boek over veranderende financiële functies binnen een organisatie? Jazeker, want het gaat om de transformatie naar een high performance financiële functie als motor voor het concept van de high performance organisatie.

Kortom, de illustraties moesten deze verandering en het belang van de financiële functie(s) binnen zo’n organisatie in beeld brengen.
Na een korte briefing werd de eerste illustratie, die ook op de cover van het boek gebruikt is, gerealiseerd.

Eigenlijk was de illustratie bedoelt om te kijken of het concept (de trike) zou kunnen werken en of de gekozen, wat losse stijl aansloot bij het verhaal. Uit het onverholen enthousiasme van de auteurs bleek wel dat we op de goede weg zaten.
Omdat voor elk hoofdstuk een illustratie gemaakt moest worden zijn we daarna, toen de grote lijnen van het boek bekend waren, rond de tafel gaan zitten en heb ik samen met Springfish het idee van de trike doorvertaald naar de onderwerpen van de verschillende hoofdstukken. In de illustraties is dan ook duidelijk te zien welke stappen ondernomen moeten worden om tot een succesvolle high performance financiële functie te komen die het voortouw kan nemen voor de verandering naar een nieuwe moderne organisatie.

Boek IllustratiesBoek IllustratiesBoek IllustratiesBoek IllustratiesBoek IllustratiesBoek IllustratiesBoek IllustratiesBoek Illustraties