EY Pitch animatie

Ernst & Young (EY) was uitgenodigd om mee te dingen naar een order waarbij een online systeem gemaakt moet worden waarmee duidelijk gemaakt kon worden dat de onderdelen van een slimme energiemeter volgens het ‘Fair Transparency’ principe geproduceerd, verhandeld en vervoerd worden.

EY Pitch animatie

De tool die ontwikkeld moet worden moet dus inzicht geven in de totale ‘supply chain’ van zo'n eerlijke energiemeter.
Tijdens een dergelijke pitch kom je als bedrijf natuurlijk met de nodige bewezen resultaten bij eerdere projecten om op die manier je kennis en kunde voor het voetlicht te brengen.

Maar EY, en dan specifiek de afdeling 'Climate Change and Sustainability Services’, wilde de start van de pitch op een originele manier laten beginnen.

Woohoo Design werd gevraagd om in minder dan een week tijd een animatie te maken waarin de aspecten, die van belang zijn om een dergelijke tool te ontwikkelen, in beeld werden gebracht.
De animatie laat in het begin zien om welke bezwarende onderdelen het kan gaan, om vervolgens uit te leggen wat er voor nodig is om de gevraagde tool te maken. Daarna wordt duidelijk gemaakt waarom EY de uitgelezen partij is om deze opdracht uit te voeren.

Het eindresultaat werd niet alleen door EY enthousiast ontvangen, ook tijdens de presentatie was er alom lof voor de manier waarop EY haar pitch begon.