BQE Zadelkruk Illustraties

In opdracht van Back Quality Ergonomics (BQE), producent en leverancier van hoogwaardige ergonomische zitoplossingen, heeft Woohoo Design een aantal illustraties gemaakt voor gebruik in een leaflet. Dit leaflet toont de voordelen van de zogenaamde zadelkruk, zoals BQE die levert, ten opzichte van de meer bekende en traditionele zadelkruk.

BQE Zadelkruk Illustraties

Zadelkrukken worden o.a. veel gebruikt in kapsalons en tandartspraktijken. Het doel van een zadelkruk is om maximale bewegingsvrijheid en ondersteuning te bieden tijdens het werk.
De traditionele zadelkruk heeft een ietwat spits oplopende zitvorm die is afgeleid van het zadel dat gebruikt wordt bij het paardrijden. Het nadeel van deze zadelvorm is dat men na verloop van tijd gaat schuiven op de kruk waardoor de ideale zithouding teniet gedaan wordt. Tevens wordt er door het lichaam onnodig veel druk uitgeoefend aan de voorkant wat voor allerlei klachten zorgt.
BQE levert een zadelkruk met een meer vlakkere zitting én een ondersteuning in de onderrug zodat men zonder problemen langere tijd onafgebroken kan werken.

Met de illustraties en het leaflet hoopt BQE meer aandacht te krijgen voor deze nieuwe zadelkruk.

Back Quality Ergonomics