Modo Mio

Na jaren te weinig met 3D Animatie en Visualisatie gedaan te hebben, heb ik dat vanaf begin 2014 weer intensief opgepakt. In eerste instantie begonnen met het Woohoo Design logo in 3D te maken, ben ik al vrij snel gestart met het modelleren van industrieel vervaardigde objecten.

Modo Mio

Dit zijn eigenlijk alledaagse objecten, die vrij lastig naar 3D te vertalen zijn vanwege de vele subtiele randen en oppervlakten, en ook de verschillende materialen waar een dergelijk object uit samengesteld is. Deze manier van modelleren heet 'hard-surface modelling'.
Het eerste resultaat is een 3D model van een espressomachine, gebaseerd op de Modo Mio van Saeco, mijn beste 'vriend' overdag. Door juist voor dit apparaat te kiezen met zijn verschillende materialen en vormen, ben ik met deze 'vingeroefening' weer helemaal thuis in de 3D software anno nu.

Hieronder zie je een aantal close-ups van enkele interessante details van de Modo Mio. De animatie is een zogenaamde 'turntable' animatie: een 360 graden rotatie van de Modo Mio zodat deze goed van alle kanten bekeken kan worden.

Modo Mio