Referit

In opdracht van communicatiebureau Springfish heeft Woohoo Design de website, een advertentie en twee brochures voor Referit gemaakt. Referit is een ICT dienstverlener die cloud oplossingen realiseert. Zij integreren public cloud services als Microsoft Office 365, Microsoft Azure en Amazon Webservices met private cloud diensten en gespecialiseerde applicaties.

Referit

De huisstijl van Referit is erg sober; een logo, een lettertype (Arial Rounded) en de kleur blauw. Hieruit spreekt duidelijk de no-nonsense mentaliteit van Referit. Voor de website is dan ook heel duidelijk gekozen voor deze mentaliteit. Geen poespas, geen grafische "liflafjes" en fotografie beperkt tot de header. Om het geheel toch wat visueler te maken is er voor gekozen om met duidelijke en eenvoudige iconen te werken die de verschillende typen content illustreren.

Diezelfde stijl is in de brochures doorgevoerd, waarbij voor de fotografie niet gekozen is voor de obligate "wolkenlucht" die zo typerend is voor cloud gerelateerde dienstverlening, maar voor een luchtballon. Die luchtballon, die ook als icoon op de website terugkomt, vertegenwoordigt enerzijds het ruime blikveld dat Referit heeft, maar ook de rust die er van uitgaat. Rust voor de klanten van Referit, wetend dat het allemaal in orde is.

Binnenin de brochures wordt aan de hand van illustraties de dienstverlening van Referit uitgelegd. Deze illustraties komen ook op de website weer terug. De in de brochures geïntroduceerde beige-achtige steunkleur, die erg mooi combineert met het Referit-blauw, wordt op de website gebruikt bij het uitklap-menu.

ReferitReferit